Genietersreis Portugal: Porto, Lissabon & omgeving

Datum 2024-Aug-26
Locatie Porto, Lissabon & omgeving, Portugal

Eind augustus 2024 gaan we op vliegreis naar Portugal. We organiseren een combinatiereis waarbij we eerst 5 dagen Porto en omgeving gaan ontdekken en vervolgens 3 dagen Lissabon.

In 2024 lanceren we een nieuwe formule bij PEVAZ, namelijk een GENIETERSREIS. Een reis waar genieten voorop staat. We verblijven in top-hotels en we hebben ook extra aandacht voor gastronomie. De gekende PEVAZ-formule blijft natuurlijk ongewijzigd. Een top-reis voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Voor deze reis hebben we ervoor gekozen om zoveel als mogelijk lokaal gastronomisch te eten in typische Portugese restaurants. We willen nog niet alle restaurants verklappen, maar kunnen nu al zeggen dat we soms in wel heel unieke locaties gaan eten. Plaatsen waar je als normale toerist meestal niet komt, maar door onze lokale contacten ter plaatse konden we enkele unieke eetgelegenheden vastleggen.

Beide gekozen top-5* hotels zijn telkens ideaal gelegen te midden van het stadscentrum van Porto en Lissabon. Dit betekent dus dat de meeste bezienswaardigheden telkens op wandelafstand liggen van onze hotels, en we dus ook niet elke dag eerst een lange transfer moeten doen naar het stadscentrum.

Kortom, een reis waar GENIETEN & relaxen op de eerste plaats komt.

Inleiding

Het detail-programma kan je hieronder nalezen. We kunnen je nu al vertellen dat we 5 nachten blijven slapen in Porto en 2 nachten in Lissabon. We organiseren dus 2 citytrips in één!

 • Heenvlucht via TAP (lijnvlucht Portugese luchtvaartmaatschappij) van Brussel naar Porto. Aankomst in Porto omstreeks 10u30.
 • 5 nachten half pension in een 5* hotel in het centrum van Porto. Bezoek Porto en omgeving.
 • Busvervoer van Porto naar Lissabon
 • 2 nachten half pension in een 5* hotel in het centrum van Lissabon. Bezoek Lissabon en omgeving.
 • Terugvlucht via TAP van Lissabon naar Brussel. Vertrek uit Lissabon omstreeks 19u30.

In de prijs zijn 7 overnachtingen, alle bezoeken zoals vermeld in het programma, busreizen ter plaatse, 7x ontbijt en 7x maaltijd (lunch of avondmaal) standaard inbegrepen. Alle info kan je nalezen in het detail-programma hieronder.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor elke afreis hebben we plaats voor 40 personen.

Wanneer

Je hebt de keuze tussen 2 vertrekdata:

 • Maandag 26 augustus tot en met maandag 2 september 2024
 • of
 • Woensdag 28 augustus tot en met woensdag 4 september 2024

Programma

 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Het programma van beide afreizen is volledig identiek. De volgorde wijzigt afhankelijk van de vertrekdatum, maar beide groepen doen dus identiek hetzelfde programma.
 • Dit is slechts een greep uit het volledig dagprogramma. Een aantal weken voor afreis ontvang je de definitieve tijdsindeling.

Dag 1

Transfer van Oostende/Brugge naar de luchthaven van Brussel Zaventem. Inchecken bagage en aansluitend vlucht met TAP (lijnvlucht Portugese luchtvaartmaatschappij) naar Porto.

Aankomst omstreeks 10u30 in de luchthaven van Porto. Ophalen bagage en korte transfer naar het centrum. We starten onze ontdekking in “Vila Nova de Gaia”, het centrum van de porthuizen.

We genieten samen van onze eerste lunch met Portugese specialiteiten, en natuurlijk ook van een porto en wijntjes uit de Douro vallei. Na onze middagmaal bezoek aan porthuis x met degustatie van verschillende portwijnen.

Omstreeks 17u00 inchecken in ons hotel en verder vrije avond. Ons hotel is ideaal gelegen te midden van het Gaia-district en ligt direct aan de Douro rivier met prachtig zicht op oud Porto en de iconische Ponte Luis 1 brug. Gelet op het vroege vertrekuur deze morgen zullen velen onder jullie waarschijnlijk iets vroeger onder de lakens kruipen, maar door de fantastische ligging van ons hotel kunnen de liefhebbers op wandelafstand nog heel wat gaan ontdekken.

Dag 2

Na ons werkelijk zeer uitgebreid ontbijt in het hotel, maken we kennis met onze plaatselijke Nederlandstalige gids. Samen met haar gaan we vandaag op ontdekking in Ribeira, het oude Porto.

We starten onze tocht met een ritje op de kabelbaan die ons van het waterniveau naar de top van de Ponte Luis 1 brug brengt. Dit bespaart ons later op de dag heel wat trappen en bergopwaarts te wandelen. We kunnen dit natuurlijk niet helemaal vermijden, gelet Porto op een heuvel is gebouwd!

Vandaag staan er heel wat hoogtepunten op het programma zoals Ponte Luis 1 brug, Episcopal Palace of Porto, de verdedigingsmuren, de panoramische uitzichtspunten Miradouro da Rua das Aldas en Miradouro da Vitória, …

Rond de middag houden we halt bij de overdekte markt Mercado do Bolhão. We proeven er samen van “de” specialiteit van Portugal “Pastéis de Nata”, in één van de “pastelarias”. Deze gebakjes zijn één van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. Ze zijn te verkrijgen in veel cafés en banketbakkerijen in Portugal, maar het oorspronkelijke recept is geheim.

Aansluitend heb je wat vrije tijd voor bezoek aan de markt en een lichte vrije lunch.

Na de lunch zetten we onze tocht in oud Porto verder met o.a. Av. dos Aliados en de buurt rond het station “Estacão de São Bento”. Het treinstation van São Bento in Porto is een van de mooiste stations ter wereld. Wel 20.000 beschilderde tegels, azulejos, sieren de stationshal.

Terug naar het hotel met wat tijd om je te verfrissen.

Korte wandeling naar een plaatselijke restaurant waar we opnieuw gastronomisch gaan genieten met prachtig zicht op de Douro-rivier.

Dag 3

We gaan op daguitstap met de bus naar één van de mooiste wijnstreken van Portugal, namelijk de Douro-vallei. Tegen de bergen slingeren eindeloze druivenranken omhoog. In de verte varen bootjes de kalme rivier af en overal in het landschap staan indrukwekkende wijn- en porthuizen, omringd door olijfbomen bomvol groene olijven. De Douro Vallei in Portugal is één van de mooiste gebieden van het land.

Samen met onze gids maken we verschillende stops aan fenomenale uitzichtpunten, maken we korte wandelingen en prachtige dorpjes zoals Pinhão en natuurlijk kan een bezoek aan een wijnhuis niet ontbreken. Onze uitstap eindigen we met een degustatie van verschillende Douro-wijnen (witte wijn, rode wijn en portwijn).

Bij terugkomst in Porto gaan we ‘s avonds eten in een porthuis op wandelafstand van ons hotel. Een unieke ervaring om samen temidden van een origineel kader te genieten van een typisch Portugese avondmaal met aangepaste (port)wijnen.

Dag 4

Vandaag kunnen we iets langer uitslapen en gaan we samen op stap met beide groepen (elke groep heeft zijn eigen gids)!

We starten onze dag in Gaia met een boottocht op een typische Rabelo boot op de Douro rivier. We passeren hierbij de 6 bekende bruggen van Porto: Luís I, Arrábida, Infante, Maria Pia, São João en Freixo brug. Aan boord genieten we van een portdegustatie.

We ontschepen aan de “Ribeira-zijde” van de Douro rivier en ontdekken verder met onze gids het oude Porto. We wandelen naar één van de mooiste paleizen van Portugal, namelijk de “Palácio da Bolsa”. We maken hier een tour achter de schermen, waar we elke unieke kamer kunnen bezoeken.

In de buurt van “Torre dos Clérigos” heb je vrije tijd voor een terrasje, souvenirs te kopen of een lichte vrije lunch. Of misschien wil je wel de bekende boekenwinkel “Livrairia Lello” bezoeken? Uitgeroepen door CNN als één van de mooiste boekenwinkels ter wereld en bekend geworden door Harry Potter. Dat is niet voor niets want de prachtige trappen, eindeloze boekenplanken en prachtig art nouveau decor is een must-see! Of je nu een liefhebber bent van lezen of gewoon deze enigzins magische plek wilt bezoeken.

In de namiddag bezoeken we nog onder andere de kathedraal “Sé Catedral” en maken we een mooie wandeling langs de Douro rivier met ontdekking van de oude trams.

Via een korte wandeling over de Luís 1-brug steken we de rivier terug over terug naar ons hotel.

Vrije tijd om je te verfrissen, te genieten van de wellness of verdere ontdekking van de buurt rond ons hotel.

In de late middag maken we met beide groepen een korte wandeling naar “World of Wines”, het cultureel district van Gaia. Daar ervaren we eerst de Wine Experience, een interactief museum die je wegwijs maakt in de wondere wereld van wijn. Op het einde wacht ons een beloning met een degustatie van wijnen uit de Douro-vallei.

Avondmaal in restaurant x van het WOW-complex met degustatie van Portugese specialiteiten en wijnen. Na onze avondmaal vrije wandeling terug naar ons hotel die op een 5-tal minuten wandelen ligt.

Dag 5

Voor onze laatste dag in Porto gaan we opnieuw op daguitstap, ditmaal naar het Noorden van Porto. We starten met een bezoek aan het historisch centrum van Guimarães, de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Het wordt beschouwd als de wieg van Portugal. Het deel binnen de stadsmuren werd door Unesco erkend als werelderfgoed omwille van zijn originaliteit en authenticiteit waarmee het werd gerestaureerd

De stad bezit vandaag de dag over een harmonieus en goed bewaard cultureel erfgoed met sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, bogen die smalle straatjes verbinden, door de jaren uitgesleten straatstenen, torens en kloosters. U waant zich soms even in de middeleeuwen, toen de adel er prachtige woonhuizen liet bouwen zoals het Casa Mota Prego, het Palácio de Vila Flor, Palácio do Toural en zovele andere die aan Guimarães een unieke uitstraling geven.

Na onze vrije lunch in het centrum van Guimarães maken we een korte busrit naar Braga, één van de oudste steden van Portugal en een bruisende studentenstad. Bracara Augusta” werd meer dan 2000 jaar geleden door keizer Augustus gesticht en ligt op een van de belangrijkste Romeinse verbindingswegen van het Iberisch Schiereiland.

Vergeet zeker ook niet om te genieten van de lokale wijnen uit de Vinho Verde wijnregio.

We wandelen rustig door het historisch centrum van Braga om zijn vele kerken, de oudste kathedraal van Portugal Sé, de typische huizen en de historische gebouwen zoals het Palácio do Raio, het Theatro Circo, de Arco da Porta Nov te bewonderen. Maar Braga wordt soms ook beschouwd als de jongste stad van Portugal door zijn vele modernere gebouwen zoals het Estádio Municipal de Braga dat werd ontworpen door Souto Moura. Wie Braga bezoekt mag zeker het heiligdom Santuário do Bom Jesus niet vergeten, het symbool van de stad met een monumentaal trappencomplex. Omringd door groene ruimte heeft u van hieruit een prachtig uitzicht over de stad

Ook vanavond gaan we met beide groepen samen eten, en ditmaal genieten in een uniek historisch kader. We willen de verrassing nog niet verklappen, maar het wordt een unieke avond.

Dag 6

We proeven nog van de laatste specialiteiten uit Porto tijdens ons ontbijt in ons hotel Hilton Porto Gaia en zetten onze transfer in naar Lissabon.

Lissabon ligt op een goede 3 uur rijden van Porto, maar onderweg maken we verschillende stops met bezoek aan een aantal dorpen en bezienswaardigheden.

We starten met een kort bezoek aan Aveiro, ook wel “het Portugese Venetië” genoemd, waar kanalen kriskras door de stad lopen om een labyrint van waterwegen te creëren. Aveiro is gelegen aan zee en aan de Ria en wordt doorkruist door kanalen waarop de moliceiro-boten rondvaren. Deze slanke, kleurrijke boten die vroeger dienden om algen en zeewier uit de Ria te halen, worden nu gebruikt voor toeristische boottochten. U kunt de stad ook moeiteloos te voet bezoeken want alles is vlak. Aveiro beschikt over een aantal gebouwen in Art Nouveau die u zeker niet mag missen. De meeste bevinden zich langs het hoofdkanaal.

Later op de dag staat een bezoek aan Coimbra, gelegen aan de oevers van de Mondego, op het programma. De stad is vooral bekend om zijn universiteit, de oudste van Portugal en een van de oudste van Europa. Ze werd in de 13e eeuw gesticht en is door de UNESCO aan de Werelderfgoedlijst toegevoegd

Een bezoek aan deze universiteit kan dan ook niet ontbreken. Het is de moeite waard de toren te beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht van 360º over Coimbra. Maar ook beneden is er veel te zien: De “Pátio das Escolas”, de zaal “Sala dos Capelos”, waar de belangrijkste ceremonies plaatsvinden, de kapel “Capela de São Miguel” met een indrukwekkend barok orgel en de “Biblioteca Joanina” met meer dan 300.000 werken die dateren uit de 16e tot de 18e eeuw en uitgestald staan op prachtige met “talha dourada” (verguld houtsnijwerk) versierde boekenrekken.

© Royal Palace, Universidade de Coimbra Credits François Philipp from Darmstadt, Germany

In de late middag komen we aan in het centrum van Lissabon, de Portugese hoofdstad, die gelegen is op zeven heuvels aan de noordoever van de monding van de Taag.

Inchecken in het hotel Intercontinental Lisbon *****. Ons top-hotel voor de komende 2 nachten is ideaal gelegen in het centrum van Lissabon en direct naast het park “Parque Eduardo VII” en boven Avenida da Liberdade.

Op wandelafstand van het hotel gaan we samen eten in een lokaal restaurant met aangepaste wijnen uit de Alentejo wijnregio.

Dag 7

Voor onze eerste volle dag in Lissabon duiken we het oude stadscentrum van Lissabon in, die op wandelafstand ligt van ons hotel. Hou er echter rekening mee dat Lissabon werd gebouwd op een heuvel. Om het oude stadscentrum te ontdekken kunnen we dus niet anders dan geregeld wat trappen te nemen en bergopwaarts te wandelen. Maar jullie inspanning wordt beloond met prachtige gebouwen, marktjes, pleintjes, leuke winkels en zoveel meer.

Als alternatief kan je er ook voor kiezen om vandaag een stadstoer te doen met een typische Tuk Tuk (niet inbegrepen in het arrangement). Alle info hierover bij je PEVAZ-reisleider tijdens de reis.

Met onze gids starten we onze wandeling in de Bélem wijk, met zijn vele prestigieuze monumenten die ons herinneren aan de glorieuze eeuw van de grote maritieme ontdekkingen. We bezoeken er onder andere de “Sao Jerónimos” klooster, de elegante Belém toren en het monument van de ontdekkingen. Hier heb je wat vrije tijd voor cultuur, te shoppen of een lichte vrije lunch.

Na onze lunch gaan we naar het hart van Lissabon met o.a. “Praça do Comercio”, de Baixa- en Chiado wijken, het Rossio plein en de typische Alfama wijk. Om maar enkele  van de bezienswaardigheden op te sommen.

Na ons bezoek aan het oude stadscentrum wandelen we terug naar ons hotel waar je wat vrije tijd hebt om je te verfrissen.

Afspraak aan de receptie voor korte wandeling tot aan ons restaurant.

Voor onze afscheidsavond in Portugal gaan we eten in een typisch Portugees restaurant met plaatselijke specialiteiten, aangepaste wijntjes uit de streek van Lissabon en met passende live-muziek.

We nemen vandaag jammer genoeg ook afscheid van onze top-gidsen die ons de voorbije week hebben rondgeleid in Porto, Lissabon en omgeving.

Onze 2de overnachting in hotel Intercontinental Lisbon ***** in Lissabon centrum

Dag 8

Helaas onze laatste dag van deze reis, en dus ook de laatste dag om te genieten van Portugal.

Omstreeks 12u00 checken we uit en laden we onze bagage in de bus. Die brengt ons naar Parque das Nações, de moderne wijk in Lissabon en de site van de wereldexpo in 1998.

In de wijk Parque das Nações (Lissabon) kunnen liefhebbers van kunst en architectuur hun hart ophalen. Meest bekende bezienswaardigheid is hier het Oceanário de Lisboa. Maar in deze moderne wijk is veel meer te zien en te doen. Vroeger was dit deel van Lissabon een lelijk en verlaten industriegebied. Daar kwam verandering in toen de gemeente deze plek verkoos als locatie voor de Wereld Expo, die plaatsvond in 1998. Vanaf toen zijn er heel wat moderne architectonische hoogstandjes bij gekomen. Enkele  van de belangrijkste bezienswaardigen zijn: Ponte Vasco da Gama (17kilometer lange architectonische brug), Calçada Portuguesa (de typische stoep) en Oriente station (het moderne stationsgebouw).

We voorzien hier een paar uur vrije tijd. Een middag om te genieten van shopping, cultuur of één van de vele andere bezienswaardigheden van deze moderne wijk.

Omstreeks 17u00 transfer naar de internationale luchthaven van Lissabon (LIS). Inchecken bagage en aansluitend rechtstreekse vlucht terug naar Brussels Airport. Bij aankomst in Brussel wacht de bus op ons voor de transfer terug naar Brugge/Oostende.

Jammer genoeg het einde van een prachtige reis in Portugal.

Programma en uren onder voorbehoud.

Locatie

 • Porto en Lissabon, Portugal

Vertrek

 • De exacte vertrekuren en opstapplaatsen worden een aantal weken voor afreis meegedeeld.
 • Er wordt een opstapplaats voorzien in Oostende bij minimaal 8 deelnemers.

Vluchtinformatie

Afreis 1: Maandag 26 augustus 2024 tot en met maandag 2 september 2024

Afreis 2: Woensdag 28 augustus tot en met woensdag 4 september 2024

Opgelet! Vluchturen steeds onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij.

Voorstelling hotel Porto

 • Hilton Porto Gaia *****
 • We verblijven in het hotel op basis van kamer en ontbijt.
 • Zeer recent top 5-ster hotel die ideaal gelegen aan de Gaia zijde van Porto temidden van de Porthuizen.
 • Op 100m van de Douro rivier vanwaar je een magnifiek zicht hebt op Porto old town en Ponte Luis 1 brug.
 • Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm met werkelijk een zeer uitgebreide keuze. Daarnaast is er ook een showcooking gedeelte waar je je gewenste eitjes a-la-carte kan bestellen.
 • De ruime kamers zijn minimaal 32 m² groot en zijn modern ingericht met alle aanwezige faciliteiten wat je kan verwachten van een 5* hotel. Tot de speciale extra’s behoren thee- en koffiefaciliteiten en een minibar. Alle badkamers beschikken over een ruime inloopdouche.
 • Het hotel heeft 2 bars, een restaurant en een terras.
 • Uitgebreide prachtige wellness met binnenzwembad, sauna, jacuzzi, stoombad… Eén van de grootste wellness van Porto. Voor de sportievelingen is er ook een fitness met recente toestellen.
 • Gratis draadloos internet in gans het hotel.
 • Alle bijkomende info hotel: https://www.hilton.com/nl/hotels/opogahi-hilton-porto-gaia/
 • Adres: R. de Serpa Pinto 124, 4400-307 Vila Nova de Gaia, Portugal
 • Tel: +35 122 24 49 200

Voorstelling hotel Lissabon

 • Intercontinental Lisbon *****
 • We verblijven in het luxe 5* hotel op basis van kamer en ontbijt.
 • Stap in een wereld van hedendaagse luxe.
 • Het hotel is ideaal gelegen naast het rustige “Parque Eduardo VII”, en net boven de Avenida da Liberdade, de chique winkelstraat van Lissabon. Het metrostation Parque ligt op een paar minuten wandelen.
 • Geniet van de onlangs gerenoveerde kamers met luxe verfijning, moderne inrichting en uitzicht over het Eduardo VII-park en de historische oude binnenstad van Lissabon.
 • De ruime kamers zijn minimaal 34 m² groot en zijn modern ingericht met alle aanwezige faciliteiten wat je kan verwachten van een 5* hotel.
 • Ruime badkamer met bad of douche.
 • Uitgebreid ontbijt in buffetvorm met mogelijkheid tot bestellen van o.a. eitjes a-la-minute.
 • Kleine fitness in het hotel.
 • Gratis draadloos internet in gans het hotel.
 • Alle bijkomende info hotel: https://www.iclisbonhotel.com/en/
 • Adres: R. Castilho 149, 1099-034 Lisboa, Portugal
 • Tel: +35 121 38 18 700

Mobiliteit en info

 • Deze reis staat open voor iedereen die over een normale fysieke conditie beschikt.
 • Hou er rekening mee dat zowel Porto als Lissabon op een heuvel zijn gebouwd. Hierdoor kunnen we niet anders dan op regelmatige basis heel wat trappen te nemen, alsook bergop te wandelen. Alle uitstappen worden echter op een heel gezapige tempo gedaan, zodat dit voor iedereen haalbaar is met een normale fysieke conditie.
 • Deze reis is dus jammer genoeg NIET geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit of personen die zich moeten verplaatsen met hulpmiddelen of andere.
 • Dit is geen rustvakantie, maar wel een goed gevuld programma om de hoogtepunten van het noorden van Portugal in 8 dagen te ontdekken!

Kostprijs

 • Speciaal voor onze PEVAZ-leden kunnen we deze genietreis aanbieden aan een zeer scherpe prijs.
 • Leden en inwonende gezinsleden. Prijs berekend op basis van 40 deelnemers per afreis.
  • Tweepersoonskamer: € 1.360 per persoon
  • Eénpersoonskamer: € 1.870 per persoon
  • Beperkt aantal single kamers beschikbaar! Op aanvraag kan je eventueel een kamer delen met een andere lid. Zo kan je het dure single supplement vermijden.
 • Niet-lid supplement: + € 50 (er wordt absolute voorrang gegeven aan PEVAZ-leden!)
 • Optioneel reisbijstandsverzekering: € 45 per persoon
 • Optioneel annuleringsverzekering: € 85 per persoon
 • Verzekeringen via Assurwest/Allcover: Infofiche en Algemene voorwaarden van Europ Assistance.

 

Inbegrepen

 • Transfer van Oostende/Brugge naar de luchthaven van Brussels Airport (Zaventem).
 • Vlucht heen terug van Brussels Airport naar Porto en van Lissabon naar Brussels Airport
 • Tranfers van de luchthavens in Portugal naar onze hotels en terug.
 • 5 nachten in het 5-sterren hotel Hilton Porto Gaia ***** op basis van kamer en ontbijt.
 • Transfer van Porto naar Lissabon
 • 2 nachten in het 5-sterren hotel Intercontinental Lisboa ***** op basis van kamer en ontbijt.
 • Elke dag een (gastronomische) maaltijd inbegrepen (7 in totaal) zoals vermeld in het programma. Op algemene vraag worden er geen 2 warme maaltijden per dag voorzien. Elke maaltijd bestaat uit telkens minimaal een 3-gangen menu, maar met enkele verrassingen.
 • Inclusief minimaal 2 drankjes naar keuze tijdens de maaltijden (wijnen, bier of frisdrank). Bij enkele maaltijden is er ook een aperitief inbegrepen.
 • Plaatselijke Nederlandstalige gids vanaf dag 2 tot en met dag 7. Er werden 2 Nederlandstalige gidsen vastgelegd en bevestigd voor beide afreizen. Door onvoorziene omstandigheden kan het steeds gebeuren dat de gids toch Engelstalig is door bvb last-minute ziekte of dergelijke.
 • Verschillende degustaties.
 • Bezoek aan de verschillende porthuizen.
 • Bezoeken en ingangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Boottocht/cruise op de Douro.
 • Alle transfers ter plaatse met een comfortabele touringcar of openbaar vervoer (zoals tram of overzetboot) zoals vermeld  in het programma.
 • Transfer van Brussels Airport (Zaventem) terug naar Brugge/Oostende.
 • Audiogids-systeem (bakjes met oortjes zodat je de gids altijd optimaal kan horen)
 • PEVAZ begeleiding gedurende gans de reis
 • Heet wat extra’s en verrassingen.
 • BTW en huidige taksen (zoals gekend op 01/03/2024)

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven en vrijblijvende fooien
 • Vrije maaltijden

Meer info

Inschrijving

 • Je schrijft je in via onderstaand inschrijvingsformulier die vanaf woensdag 10 april om 12u30 online komt te staan.
 • Het is NIET mogelijk om via e-mail in te schrijven. Enkel en alleen via onderstaand inschrijvingsformulier. De inschrijvingen worden behandeld in volgorde van inschrijving.
 • Na het invullen van het online formulier ontvang je binnen het half uur een e-mail met een overzicht van je inschrijving. Controleer zorgvuldig alle gegevens. Heb je de mail niet ontvangen? Controleer dan zeker eerst je map voor ongewenste e-mail of spam. Gelieve slechts 1x het formulier in te vullen.
 • Je inschrijving moet nu worden goedgekeurd door PEVAZ. Na goedkeuring ontvang je een e-mail ter bevestiging met alle betaalinformatie. Gelet op het grote aantal inschrijvingen en mails die we momenteel moeten verwerken, kan dit 2 werkdagen duren.
 • PAS NA GOEDKEURING stort je het voorschot van € 300 per persoon op IBAN BE28 0689 3283 8620 met vermelding van “Portugal + Naam”. Het voorschot moet betaald zijn binnen de week na inschrijving. Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van je voorschot.
 • Het restsaldo moet betaald worden ten laatste op 1 juli 2024.
 • Beslis je om toch niet mee te gaan? Gelieve ons dan zeker binnen de 5 werkdagen te verwittigen, anders worden er steeds kosten aangerekend voor de annulatie van je inschrijving!
 • Bij annulatie kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. Er kan enkel geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van minimaal € 50 per persoon aangerekend. Deze administratiekost verhoogt naarmate de afreisdatum nadert. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt. Het voorschotbedrag kan niet terugbetaald worden, zelfs als er een vervanger wordt gevonden gelet vliegtickets op naam worden geboekt en de naam niet meer kan aangepast worden na bevestiging.

Inschrijvingsformulier

 • Naast de type kamer selecteer je het aantal personen in de kamer en klik op inschrijven. Bij een tweepersoonskamer selecteer je dus 2 als aantal personen. Bij een éénpersoonskamer is dit 1.
 • Per reservatie kan je slechts 1 kamer reserveren. Wens je meerdere kamers te reserveren? Vul dan meerdere formulieren in.

VOLZET! Beide afreisdata volzet. Je kan je wel nog inschrijven op de wachtlijst via onderstaand formulier.

Details Prijs Aantal:
Tweepersoonskamer 26/08/2024 €2.720,00 EUR  / bundel 
Eénpersoonskamer 26/08/2024 €1.870,00 EUR  
Tweepersoonskamer 28/08/2024 €2.720,00 EUR  / bundel 
Eénpersoonskamer 28/08/2024 €1.870,00 EUR