Paris à Velo – Fietstocht in Parijs

Datum 2024-Jun-2
Locatie Parijs

Op grote vraag organiseren we in juni en september 2024 opnieuw een aantal daguitstappen naar Parijs waar we met de eigen (elektrische) fiets gaan rijden: Paris à Vélo.

Hey fietsfanaten! 🚴‍♂️🚴‍♀️

Zet je zonnebril op en pomp je banden op, want we gaan Parijs op twee wielen verkennen! We trappen (elektrisch) langs alle iconische hotspots en ja, we zorgen voor genoeg stops om je fotogalerij aan te vullen. 📸

Van de glinsterende Eiffeltoren tot de charmante Montmartre-heuvels, we fietsen door de straten van Parijs. En geen zorgen, we hebben een vrije lunch gepland zodat je kunt smullen van een croissant of een baguette op een gezellig terrasje.

Dus, ben je klaar om de Lichtstad te veroveren? Pak je helm, join de crew en laat ons samen de magie van Parijs ontdekken!

 

Voor de mensen die niet willen fietsen in Parijs, voorzien we ook een aantal plaatsen op de bus voor wandelaars die op eigen houtje de Franse hoofdstad willen ontdekken.

Wanneer

 • Zondag 2 juni 2024
 • Zondag 8 september 2024
 • Zondag 15 september 2024

Vertrek

 • 6u00: Inladen fietsen in fietstrailer
 • 6u15: Vertrek bus aan de carpoolparking E40 in Loppem
 • Het vermoedelijk aankomstuur in Parijs is omstreeks 10u00.
 • Het vertrek uit Parijs is voorzien omstreeks 19u00 met aankomst terug in Brugge rond 23u30. Het exacte uur wordt op de bus afgesproken, gelet deze afhankelijk is van het aankomstuur ‘s morgens.
 • Voorlopige vertrekuren. De definitieve vertrekuren worden een aantal dagen voor vertrek doorgemaild.

Locatie

 • Parijs, Frankrijk

Fietsen

Voor het transport van de fietsen naar Parijs maken we gebruik van de volledige nieuwe fietstrailer van VDK Autocars, zodat je je eigen (elektrische) fiets kan meenemen. Dit is een speciale aanhangwagen die tot 38 (elektrische) fietsen kan transporteren. Elke fiets wordt individueel vastgemaakt in de trailer zodat de fietsen veilig kunnen getransporteerd worden. In de trailer passen zowel elektrische fietsen als standaard fietsen. We vragen wel om alle fietstassen te verwijderen van de fietsen voor het transport. Het is NIET mogelijk om fietsen ter plaatse te huren in Parijs. Indien gewenst kan je natuurlijk steeds een fiets huren bij een lokale handelaar in Brugge en deze meenemen naar Parijs.

Er wordt ongeveer een 35 km gefietst in Parijs op een zeer rustige tempo verspreid over 9uur. Er wordt ook op regelmatige basis gestopt aan de verschillende bezienswaardigheden om foto’s te nemen of voor een kort bezoek. Deze fietstocht is dus voor iedereen haalbaar die over een normale fysieke conditie beschikt.

Opgelet! Zorg ervoor dat je fiets volledig in orde is! Controleer zeker je banden, remmen, ketting, olie, … PEVAZ is niet verantwoordelijk voor schade, diefstal of pech met je eigen fiets.

Wandelaars

We voorzien ook een 12-tal plaatsen op de bus voor mensen die te voet en op eigen houtje Parijs willen ontdekken. Jullie worden afgezet op dezelfde plaats waar de fietstocht start (Bois de Boulogne – Fondation Louis Vuitton). Van daaruit kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer reizen naar de verschillende bezienswaardigheden van Parijs. Opgelet: er is dus geen begeleid programma voor de wandelaars. We voorzien wel voor elke deelnemer een kaart van Parijs en een infofolder met de belangrijkste bezienswaardigheden, maar je bent dus volledig vrij om je dag samen te stellen in Parijs.

Afreis 02/06 volzet voor wandelaars. Wel nog plaats voor 8+9 september.

Kostprijs

 • Fietser PEVAZ-Leden en inwonende gezinsleden: 45 euro
 • Wandelaar PEVAZ-leden en inwonende gezinsleden: 25 euro
 • Niet-leden: + 10 euro
 • In deze prijs is de busreis, toegangsgelden, alle gidsen en fooi chauffeur inbegrepen.

Inbegrepen

 • Bus in comfort class met VDK reizen Lic.
 • Vervoer van eigen (elektrische) fiets met een speciale fietstrailer van VDK Autocars
 • Begeleide fietstocht in Parijs door PEVAZ
 • Fooi chauffeur
 • Niet inbegrepen: vrije lunch over de middag

Inschrijving

 • Je schrijft je in via onderstaand inschrijvingsformulier
 • Na het invullen van het online formulier ontvang je binnen het half uur een e-mail met een overzicht van je inschrijving. Controleer zorgvuldig alle gegevens. Heb je de mail niet ontvangen? Controleer dan zeker eerst je map voor ongewenste e-mail of spam. Gelieve slechts 1x het formulier in te vullen.
 • Je inschrijving moet nu worden goedgekeurd door PEVAZ. Na goedkeuring ontvang je een e-mail ter bevestiging met alle betaalinformatie. PAS NA GOEDKEURING stort je het verschuldigd bedrag op IBAN BE28 0689 3283 8620 met vermelding van “Parijs fietstocht + Naam”. Het verschuldigde bedrag moet betaald zijn binnen de 2 werkdagen na inschrijving. Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van je betaling.
 • Beslis je om toch niet mee te gaan? Gelieve ons dan zeker binnen de 5 werkdagen te verwittigen, anders worden er steeds kosten aangerekend voor de annulatie van je inschrijving!
 • Bij annulatie na 15 mei 2024 kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. Er kan enkel geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van € 5 per persoon aangerekend. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt.

Beschikbaarheden

Beschikbaarheden (status op datum van 30/04 om 17u00)
Datum Fietsen Wandelen
Zondag 2 juni 2024 VOLZET- > Wachtlijst VOLZET- > Wachtlijst
Zondag 8 september 2024 VOLZET- > Wachtlijst Laatste plaatsen beschikbaar
Zondag 15 september 2024 VOLZET- > Wachtlijst Laatste plaatsen beschikbaar

Inschrijvingsformulier

Opgelet: Raadpleeg de beschikbaarheden hierboven!

Fietsen VOLZET op alle data. Je kan je wel nog inschrijven op de wachtlijst.

Wandelen laatste plaatsen beschikbaar op 8 en 15 september.

 

Details Prijs Aantal:
Fietsen 02/06/2024 €45,00 EUR  
Fietsen 08/09/2024 €45,00 EUR  
Fietsen 15/09/2024 €45,00 EUR  
Wandelaar 02/06/2024 €25,00 EUR  
Wandelaar 08/09/2024 €25,00 EUR  
Wandelaar 15/09/2024 €25,00 EUR