Musical 14-18

Datum 2024-Sep-7
Locatie Studio 100, Puurs

Op zaterdag 7 september gaan we met PEVAZ naar de Studio100 musical 14-18.

Dezer spektakel-musical 14-18 keert terug in nieuwe versie.

Vanaf het voorjaar van 2024 zal er een gloednieuwe versie van spektakel-musical 14-18 spelen in Puurs. 10 jaar na de eerste première kan het publiek komen genieten van een spectaculaire herwerking in het ondertussen iconische Pop-Up Theater. Een nieuw lied, herschreven teksten en tal van andere nieuwe elementen zorgen voor een nieuwe ervaring.

De combinatie van rijdende tribunes, indrukwekkende decors en een zeer straffe cast zorgen voor een onvergetelijke once-in-a-lifetime musicalbeleving.

Vier kameraden laten alles achter en trekken vol goede moed naar het front. Maar al snel worden ze geconfronteerd met de harde realiteit van de Eerste Wereldoorlog. Een ontroerend verhaal over vriendschap, liefde, maar ook de wrede oorlog.

Speciaal voor onze PEVAZ-leden kunnen we deze musical aanbieden met 20% korting op de tickets. Een uniek voordeel voor onze leden.

Wanneer

 • Zaterdagavond 7 september 2024

Locatie

 • Studio 100 theater Puurs

Vertrek

 • 17u00 Oostende: Vertrek bus aan de personeelsparking Serruys (Edith Cavellstraat, Oostende). Bij minimaal 8 deelnemers uit Oostende wordt er ook een opstap voorzien in Oostende.
 • 17u30 Brugge: Vertrek bus aan de carpoolparking E40 in Loppem.
 • Voorlopige vertrekuren. De definitieve vertrekuren worden een aantal dagen voor het evenement doorgemaild.
 • Verwachte uur van aankomst in Puurs: +- 19u00
 • De musical start stipt om 20u30. De voorstelling duurt ongeveer 2u30
 • Het vertrek uit Puurs is voorzien omstreeks 23u00. We vragen om direct na het optreden terug naar de bus te komen zodat we aansluitend kunnen vertrekken

Kostprijs per persoon

Speciaal voor onze leden kunnen we deze musical aanbieden met 20% op de ticketprijs.

Type ticket Leden en inwonende gezinsleden Niet-leden
Luxeplaatsen (rij 1-5) € 101 € 111
Categorie 1  (rij 6-16) € 80 € 90
Categorie 3  (rij 22) € 63 € 73
Prestige seat * € 150 € 160

In deze prijs is de busreis, ticket musical 14-18, reservatiekost ticket en fooi chauffeur inbegrepen.

Het is niet mogelijk om zelf je rij te kiezen. Dit wordt willekeurig toegewezen door Studio100.

Als PEVAZ-lid kan je maximaal 1 extra ticket bestellen voor niet-leden.

* Prestige seat: Dit is een luxueuze zetel helemaal vooraan op de tribunes. Deze zetel kan enkel PER 2 PERSONEN besteld worden. Incl. een drankje en hapje pp voor de voorstelling én een brochure per 2 personen.

Inschrijving

 • Je schrijft je in via onderstaand inschrijvingsformulier
 • Na het invullen van het online formulier ontvang je binnen het half uur een e-mail met een overzicht van je inschrijving. Controleer zorgvuldig alle gegevens. Heb je de mail niet ontvangen? Controleer dan zeker eerst je map voor ongewenste e-mail of spam. Gelieve slechts 1x het formulier in te vullen.
 • Je inschrijving moet nu worden goedgekeurd door PEVAZ. Na goedkeuring ontvang je een e-mail ter bevestiging met alle betaalinformatie. PAS NA GOEDKEURING stort je het verschuldigd bedrag op IBAN BE28 0689 3283 8620 met vermelding van “Musical 14-18 + Naam”. Het verschuldigde bedrag moet betaald zijn binnen de 2 werkdagen na inschrijving. Je inschrijving is slechts definitief na ontvangst van je betaling.
 • Beslis je om toch niet mee te gaan? Gelieve ons dan zeker binnen de 5 werkdagen te verwittigen, anders worden er steeds kosten aangerekend voor de annulatie van je inschrijving!
 • Bij annulatie na 1 mei 2024 kan het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden. Er kan enkel geannuleerd worden indien er een vervanger is. Er wordt dan steeds een administratiekost van € 10 per persoon aangerekend, gelet de tickets op naam staan. Er moet telkens aan het secretariaat gemeld worden als er vervanging gevonden wordt.

Inschrijvingsformulier

Opgelet!

 • De tickets worden gereserveerd op naam. Het is dus belangrijk dat je de namen correct doorgeeft van de deelnemers.
 • Als PEVAZ-lid kan je maximaal 1 extra ticket bestellen voor niet-leden.
Details Prijs Aantal:
Categorie 3 €63,00 EUR  
Categorie 1 €80,00 EUR  
Luxeplaatsen €101,00 EUR  
Prestige Seat €300,00 EUR  / bundel 

 


Het verhaal

Spektakel-musical 14-18 vertelt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, gezien door de ogen van de vier boezemvrienden Jan, Fons, Albert en Kamiel.

Zij zijn samen opgegroeid in een klein Belgisch dorpje, zitten vol dromen en de toekomst lacht en toe. Tot zij alles en iedereen moeten achterlaten om aan het front te gaan vechten.

Wat op voorhand wordt aanzien als een avontuur van korte duur, mondt uit in een jarenlange nachtmerrie, waarbij hun vriendschap zwaar op de proef gesteld wordt en het contact met het thuisfront essentieel is.

Alle bijkomende info over de musical: https://14-18.nu/

Topcast

Vlaamse topcast met oude bekenden, maar ook verrassende nieuwe namen

In de cast vinden we namen terug uit de originele productie, én maken nieuwe acteurs hun opwachting:

 • Niels Destadsbader – Albert
  Sandrine Van Handenhoven – Anna
  Jelle Cleymans – Jan
  Jonas Van Geel – Fons
  Peter Van de Velde – Sergeant De Decker
  Remi De Smet – Kamiel
  Marc Peeters – Generaal
  Yanni Bourguignon – Jan
  Jérémie Vrielynck – Fons

Getuigenis

Gert Verhulst: “We zijn bijna 10 jaar later en ik hoor vaak van mensen dat 14-18 nog steeds hun favoriete musical is. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast dat we deze iconische musical terugbrengen in een nieuwe versie, met nieuwe muziek en in de spectaculaire setting van het Pop-Up Theater in Puurs. Dat gaat een nieuwe dimensie geven aan het verhaal. Het meeslepende verhaal zal nog versterkt worden door de indrukwekkende decors, de rijdende tribunes en de levensechte effecten.”